Untitled Document

 

 

 

Untitled Document

 


Brunontytön Kennelin uutisia ja ajankohtaistakuvat/5c1eab410de51.jpg
"EI me oo kyllä edes nähty mitään tonttuja^VUOSI 2018

*22.12.2018
Kiitos kuluneesta vuodesta, ja rauhallista Joulua sekä onnea uuteen vuoteen 2019!


*11.12.2018
Syksy on saatu nauttia kasvattien hienoista jahti ja metsästyskoeuutisista. Mutta on toisenlaisiakin uutisia, aina eivät päivät ja uutiset ole kasvattajan ja koiranomistajan uralla yhtä iloisia; tänään lähti autuaimmille jahtimaille K pentueesta jo toinen urosjäsen luustossa olleiden vikojen vuoksi. Viralliset tulokset saadaan tietokantoihin ja kotisivuille myöhemmin.

Raskaita hetkiä koirien omistajille, perheille, ja meille kasvattajille.. hetkiä joita kukaan kasvattaja ei haluaisi omistajille suoda. Asioilla on mittasuhteet verrattuna moneen muuhun vakavampaan ongelmaan elämässä, mutta nämä ovat tämän harrastuksen mittasuhdemaailmassa niitä uutisia ikävimmästä päästä. Tämä vuosi on ollut kasvattajan taipaleella kyllä erityisen haastava ja välissä raskaskin.

En paina päätä puskaan, ja jatkan yhä linjalla, jonka olen valinnut, avoimuus niin hyvässä kuin pahassa tulee jatkumaan niin kauan kun tätä kasvatustyötä on tarkoitus tehdä. Niin kauan sitä voi tehdä kun se tuottaa enemmän iloa kuin ikävää. Nyt se ilo on jokseenkin hukassa enkä voi kun pahoitella näitä vastoinkäymisiä niille, joita se eniten koskettaa.

Jonkinlainen myssy on syytä laittaa päähän, miettiä muttei syyllistää. On syytä ottaa sama myssy aika ajoin myös nöyränä pois päästä - kiittää kaikkia niitä ystäviä, koirakavereita, kasvatinomistajia, yhdessä kasvatustyötä tekeviä, joilta saa aina tukea myös huonoilla hetkillä. Niitä, jotka tietävät miten haluaisi heitä kohdeltavan niin niiden hyvien kuin huonompienkin uutisten aikoina. Näitä kavereita tarvitsee niin koirien omistajat kuin kasvattajatkin, että harrastus pysyy + merkkisenä.

En voi olla kirjoittamatta vielä yhtä muttei vähäisintä huolta lisää; huolestuttaa tämän hienon rodun puolesta. En varmasti tule löytämään oikeita vastauksia asiaan liittyviin ja mielessä velloviin kysymyksiin vaikka kuinka huolta kantaisin - maailmaa syleivää sanoa, mutta sanon kuitenkin, niitä kysymyksiä tulisi pohtia yhdessä.


*30.11.2018
Edellisenä viikonloppuna K- pentueen Karolina "Ymmi" sai Kalajoen peltokokeessa AVO 1 palkinnon ja velipoika Kalle "Kaapo" sai NUO1 palkinnon. Onnittelut Markus!


*11.11.2018

Onnea Jonnariina Pulli ja Brunontytön Hawke, hieno päivä, AVO1 87p ja UKH:n avo luokan mestari 😊👍


*4.11.2018

Brunontytön Habich "Mimmi" ja Juha Taipale VOI1 kaer F Tornio 3.11.2018 ja VOI2 2.11.2018. Onnea Mimmi ja Juha & kotijoukot!


*1.11.2018

26.10.2018 Brunontytön Gunman "Giron" VOI1, 93p, Ilmajoella 👍 Onnea Pekka!!

Onnittelut myös Juha Taipale ja Brunontytön Habich "Mimmi"; 26.10.2018 Seinäjoella 5/5 vesi ja jälkityöstä pakkasaamussa rantajäät ritisten ja päälle eka VOI lk startista VOI 2 tulos.

Onnittelut myös Pekka Mattila ja Brunontytön Iisak "Pätkä" VOI 2 (79p) tänään Tyrnävällä.


*19.10.2018

Koetuloksia;

6.10.2018 Brunontytön Gunman "Giron" VOI1 Utsjoella 👍 Onnea Pekka Isojärvi!!

13.10.2018 Brunontytön Gale & Markus PM kisassa (2. sija) Nivalassa VOI1. Onnea Markus

14.10.2018 Brunontytön Kastor & Kimmo Kontro AVO2 LT:n yhteydessä järjestetyssä peltokokeessa Lammilla.


*26.9.2018

Junkkari 2018:

Brunontytön Karolina NUO1 92p, finaalipaikka, eri +
Junkkarifinaalissa 2. sija

Brunontytön Kastor NUO2, eri

Brunontytön Karlos NUO0, h

Brunontytön Konrad NUO0, pois katselmuksesta

Brunontytön Kalle NUO0, pois katselmuksesta

Kiiitos mukana olleille osallistumisesta ja mainiosta viikonlopusta 😊 Lintukosketuksitta jääneet, onnea tuleviin kokeisiin, varmasti vielä lintujakin löytyy ja tulostakin tulee.


*4.9.2018

Niesta 2018 on saatu päätökseen🖒
K pentueen kaksi jäsentä osallistui;
Lauantaina Brunontytön Karolina "Ymmi" NUO1 ja sunnuntaina Brunontytön Kalle "Kaapo" NUO2. Onnea Markus Rauma & pentueen emän omistaja ja pentueen Myrskylässä hoitanut Anssi Saarenpää & Piia Saarenpää

Ymmi sai Niestan parhaista pisteistä kiertopalkinnon, hopeariekon, vuodeksi kotiin 93 pisteen suorituksella. Finaalissa Ymmi sijoittui tänään sijalle 2.

Onnittelut voittajapari Eve & Henri Tolppanen! Onnea myös muille Niestassa sijoittuneille ja palkintoja saaneille 😊

KIITOS loistavan Niesta Orkesterin oppaat, tuomarit ja toimitsijat. Kiitos myös kaikille osallistujille ja tsempanneille loistavasta Niesta tunnelmasta! Olihan meillä taas kivaa niin maastossa kun illalla 😍


*30.8.2018
Alkaneeseen syksyyn on mahtunut paljon iloja metsästyksen ja harrastuksen parissa; koirien treenaaminen ja onnistuneet jahdinaloitukset yhdessä ystävien kanssa ovat tuoneet valtavasti iloa. Alkusyksyyn on mahtunut myös surua; koiralaumastamme on poistunut muistoihin FI KVA Brunontytön Elsa. Jahtikoirakalustossa on nyt todella todella suuri aukko. Onneksi vanha rouva "Reetta" on kuitenkin vielä hyvässä iskussa, ja nuorin "Ymmi" kehittyy koko ajan lisää ja toivottavasti täyttää kaluston puuttuvaa aukkoa parhaansa mukaan. Näillä mennään ja toivotaan syksyn jatkuvan mukavissa merkeissä.


*12.8..2018

*Päivitetty kasvatit sivuille näyttelytuloksia.

*Päivitetty FB sivuille vesi ja jälkityökoetuloksia.

Mukavaa alkanutta jahtikautta kaikille!!!

Tyytyväisenä on saanut katsella jahtikauden aloituksesta tulleita kuvia; kasvatit ovat pääsääntöisesti ahkerien metsästäjien käsissä. Parasta mitä karkeakarvaiselle saksanseisojalle voi tarjota, on eittämättä juuri se metsästys - eritoten metsästys säntillisen nouto ja tottelevaisuuskoulutuksen jälkeen!

Vaikka kuinka hyvin yllä mainittu koulutustyö olisi tehty edeltä, joudutaan useasti koulutusta kertaamaan metsästyksen yhteydessä. Meidän ihmisten mielestä koiran oppiminen metsästyksessä "oikeille tavoille" on joskus hyvinkin kaukana koiran luontaisista haluista toteuttaa tarpeitaan ja viettejään metsällä. Tämä antaa useasti suuria haasteita tavoitteeseen nautinnollisimmasta koiran kanssa tapahtuvasta metsästyselämyksestä.

Metsästyksen yhteydessä olevien toistojen kautta koirat kuitenkin oppivat valtavasti, ja ehdollistuvat toimintapoihin, jonka kautta saavat haluamansa. Kun saamme ymmärtämään koiran, mitä siltä metästyksessä haluamme, ja että ohjaajan toiveita kannattaa kuunnella, rakentuu kiihkeimmällekin koiralle se odotettu yhteistyön hedelmä! Tämän eteen kannattaa aina olla valmis tekemään töitä ja pitää koulutukselliset tavoitteet myös metsästyksessä korkealla, se kannattaa!

Nuorimmat L -pennutkin ovat osa jo kunnostautuneet siinä määrin, että ohjaajat ovat uskaltaneet ottaa ne hieman oikeisiin töihin noutajaksi kyyhkyjahtiin! Tunteita herättäviä kokemuksia ja ilon aiheita uusille harrastajille sekä pienille koirille! Vuoden paras aika on käsillä, nautitaan siitä :)
kuvat/518a18d2012e4.gif
kuvat/4fe307d4217ff.gif
kuvat/4fe307d42279f.gif
kuvat/4fe3083596aaa.gif
kuvat/4fe30810ad533.gif
kuvat/4fe3083597a49.gif
kuvat/4fe307f62a8c2.gif
kuvat/4fe307f62c88a.gif
kuvat/4fe307a88bf2c.gif
kuvat/4ace33dd153d6.jpg