VUOLASVIRTA -PALKINNOT 2021

Uusimmassa Koiramme -lehdessä oli hallituksen päätöksissä mieltä lämmittävä uutinen:

Suomen Kennelliitto on myöntänyt Brunontytön kennelille Vuolasvirta -palkinnon. Palkinto luovutetaan vuoden lopulla pidettävillä Koiramessuilla Helsingissä.

 

110 karkeakarvaista saksanseisojaa

Ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt pienimünsterinseisojapentue syntyi Brunontytön Kenneliin kesällä 1996. Seisovien koirien kasvatusta on takana nyt siis tasan 25 vuotta

Ensimmäinen karkeakarvainen saksanseisoja – pentue syntyi vuonna 4/2002 eli pian 20 vuotta sitten. Tähän mennessä on kkss pentueita on kenneliin syntynyt yhteensä 14 kpl, ja pentuja yhteensä 110 kpl. Vuolasvirta palkintopiste – laskentaan otetaan mukaan 10 pentuetta joiden tulee olla syntynyt 15 edeltävänä vuonna. Vuonna 2018 ehti ensimmäinen pentue vanheta, ennenkuin heräsin pisteiden laskuun ja täytyikin odottaa muutama vuosi tuloksia pisteisiin tuoreemmilta pentueilta.

 

Kiitokset

Vuolasvirta -palkinto on ilo ja tunnustus kasvattajalle, mutta eritoten sen kiitos kuuluu teille pentujen omistajat! Kiitos kaikesta aktiivisuudesta mitä olette koirienne kanssa saavuttaneet. Se on myös osoitus siitä, että koirat ovat menneet ihmisille, jotka arvostavat käyttöominaisuuksia, rodunomaisia piirteitä ja sitä että kyseessä on koulutettava metsästyskoirarotu, ja olette tehneet asian eteen töitä.

Koirat, kasvatus ja kaiken kaikkiaan harrastus metsästyskoirien parissa on antanut valtavasti iloa, ystäviä ja vastapainoa työlle & arjelle.

Kasvattaminen on harrastus ja yhteistyötä. Ilo tulee koirista ja yhteistyöstä. Siksi haluan lämpimästi kiittää yhteistyössä meidän kanssa koiria kasvattaneita sekä pentueiden isien, uroksien omistajia!

Paljon kiitoksia kotiväelle. On iso ilo, että olette tukena ja että koirat & tämä harrastus on meidän yhteinen voimavara♥️

Kiitos muille kasvattajille ja harrastajaystäville, joiden kanssa polkua on kuljettu yhdessä niin ylä kuin alamäessä. Kiitos myös Saksanseisojakerho ry:lle tien viitoituksesta rodun säilymisestä käyttökoirana. Sitä kannattaa vaalia!

Jatketaan kiitollisena ja iloisin mielin harrastusta & kasvatusta eteenpäin! Annetaan rodusta ja aiheesta avointa ja ohjaavaa tietoa, jonka kautta uudet harrastajat tietävät, mihin ovat ryhtymässä.

Kennel -raportti

Vuolasvirta -anomus sisälsi kennelneuvojan käynnin/raportin anomista varten. Täytyy liittää raportti sivuille, kunhan pääsen skannerin ääreen.

Kennelneuvojan käynnin yhteydessä huomasin itsekin, kuinka koti, koirien tilat, piha ja ympäristö (ja myös autot) on tullut vuosien saatossa muokattuakin hyvin pitkälti siten, että ne tukevat harrastusta ja koirien hyvinvointia. Käynnin yhteydessä mieltä lämmittikin saada kuulla varsin positiiviset kehut näistä kaikkien arkea ja koirien elämänlaatua parantavista tila/ ympäristö – asioiden huomioimisesta. Rotu ja iloiset, tasapainoiset sekä avoimet luonteet myös saivat kiitosta.

Erityiskiitoksia tuli vielä perässä sähköpostilla kotisivuista, kasvateille laaditusta pentuinfo ja ohjeet- tietopaketista. Näistä pyydettiin pariltakin taholta lupaa käyttää esimerkkimallina mm. kasvattajakursseilla. Lupa tuli tottakai 😊

 

Lue lisää Vuolasvirta palkinnosta täältä:

https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/vastuullinen-koirankasvatus/vuolasvirta-palkinto