kkssn FI MVA & KVA Brunontytön Asta

4/2002 – 7/2015

I: FIN38138/00A FIN MVA & KVA ARTHOS V.D.EMPTER MARK
E: FIN28674/99A FIN MVA KIEHISEN FANNI-HULDA

Asta Koiranetissä

Asta oli pienikokoinen, suklaanruskea narttu. Kestävä, riistaintoinen, vauhdikas..

Tämä koira tulee aina olemaan minun sydämessä lintukoira isolla L:llä.

Siitä tuli yksilö, mitä yhdistelmältä hain. En tarkoita, että täydellinen, puutteensa kullakin.

Asta oli sitä mitä koiralta odotan. Siinä on paljon sellaista, mistä erityisesti pidin. Helppo koira kotona, matkalla, joukossa. Metsästyksessä ei Astaa tyäntää tarvinnut. Astan silmien palosta jo näki, että sen elämäntyö oli metsästys. Ominaisuuksiltaan se oli hyvin varhaiskypsä. Kontaktiseisoja. Se ei kuitenkaan, ”riistahulluudestaan” huolimatta, ollut vaikea koira kouluttaa.

Näyttelyt

3 x sert, 3 x varasert, Junkkari eri ja katselmuksen PN1,

Kokeet

Junkkari NUO 1 83 p (finaalipaikka), Niesta 2003 1. sija NUO 2 61p, Muotka talvikoe -05 AVO 1 94 p, Muotka talvikoe -06 VOI 1 93 p, Muotka syyskoe -06 VOI 1 86 p, Lumijoki marraskuu -06
VOI 1 83p ja FIN KVA, MM -kisat Tanska 2005 Tres Bon, SSK:n kanakoirataulu vuoden 2006 VOI -luokan tuloksista (taulu myönnetään mannermaisella kanakoiralle, jonka kahden voi -luokan yhteenlaskettu pistemäärä on suurin). Asta käyttövalioitui 4 vuotiaana.

Kokonaisuudessaan Astan koe -ja näyttelyhistoria SSK:n tietokannassa, jal.rek.nro 287 ja KoiraNetistä.

Terveys

Asta oli todella perusterve koira. Into ja rakenne ovat taanneet koiran käyttökunnon täydellisesti. Jäsenet, lihakset, nivelet ja jänteet eivät ole revähdelleet kovasta innosta huolimatta, Asta ei aamuisin ”jäykistele” useammankaan jahtipäivän jälkeen. Vauhdikas koira oli nuorempana kuitenkin ilmeisesti tapaturma-altis; antura tikattiin kaksi kertaa, kun Asta juoksi ensin pari vuotiaana piikkilankaan, nelivuotiaana rantavedessä lasiin.

*Kolmen ikävuoden jälkeen anaalirauhaset aloivat vaivata ja ne on poistettu kokonaan keväällä 2008.
*Pennutuksen yhteydessä Astalla oli utaretulehdus, se tuotti työtä ja vaivaa. Kyseisen tapahtuman/ sitä kautta poistuneiden nisien vuoksi Astan C-pentue jäi sen ainoaksi.
*Talvijahdeissa 2 kertaa vesihäntä
*1 x kennelyskätartunta