Ulme 2 v

 

Ulme vom Jura-Grund
S. 17.1.2019

Kasvattaja:
Jürgen Böttcher, kennel Jura-Grund, Saksa

Ulme on Saksasta hankkimani yhteistyökoira. Ulme toimii Jari Vihersalon monipuolisena jahtikoirana Etelä-Suomessa.

Ulme on iloinen ja energinen koira, jonka ominaisuuksista näyttää löytyvän monipuoliseen jahtin toivomiamme ominaisuuksia. Ulmen kehitystä seuraamme suurella mielenkiinnolla ja toivomme Kennel Jura-Grundin moton ”Durch Leistung zum Typ” zu züchten jatkuvan Ulmen kautta tulevaisuudessa.

Ulme vom Jura-Grund, kuvassa 11 kk

Ulme vom Jura-Grund kuvassa 11 kk

 

Terveys:

HD A/A, lausunto lonkista sekä VDD:ltä, että Suomen Kennelliitolta

ED 0/0, lausunto kyynäristä sekä VDD:ltä että Suomen Kennelliitolta

OC(D) free, lausunto olkanivelistä VDD:ltä

Myös selkä on Ulmelta kuvattu ja ELL J. Pärnäsen mukaan selkä on terve. Ulme kuvattiin reilu vuoden iässä, niin virallista spondyloosilausuntoa ei ole. VA lausuntoa ei saatu myöskään näistä reilu vuosikkaana otetuista kuvista, koska ranka oli kuvattu kahtena eri kuvana. LTV selästä otetusta kuvista ja lonkkakuvista saatiin kuitenkin lausunnolle Kennelliittoon tuloksella LTV0.

 

Kokeet/testit:

HN (Härte)

HZP koe 19.9.2021 Saksa Billerbeck 214 p.

Geenitestit:

vWD-vapaa. Partageeni homozygot rauhaar W/W

Tavoitteena oli Ulmen kanssa suorittaa läpi Saksan jalostuskoejärjestelmä. Korona -virus peruutti kuitenkin jo kevään 2020 VJP kokeet, ja osallistuminen ilmoitettuun VJP- kokeeseen Ulmen kanssa ei toteutunut. Vuoden 2020 Hegewald, johon tavoite oli myös Ulmen kanssa osallistua, peruttiin. Korona -rajoitukset peruutti valitettavasti myös matkustamisen myöhemmin syksyllä ilmoitettuun HZP -kokeeseen.

Ulme fasaanijahdissa