PENNUSTA SEISOJAKSI – VIDEO

Tässäpä kyseisen videon traileri ja vinkki katsottavaksi pennusta seisojaksi ”urakkaan” alkaville. Miksei myös kertauksena jo sitä urakkaa aiemminkin tehneille.

Nurmoolainen metsästäjä Antti Mukari haki luovutusikäisen Brunontytön Eino aka Ukon uudeksi jahtikaverikseen huhtikuun loppupuoliskolla 2013. Jo ennen pennun varaamista Antti ja Arttu Kotisara olivat sopineet yhteistyöstä, jos Antin pennunhankinta -suunnitelmat toteutuisivat. Nehän toteutuivat ja Artun työ videon tekemisestä alkoi.

Arttu taitaa metsästysvideoiden teon ja metsästys seisovalla koiralla oli hänelle tuttu laji. Työkalut seisovan koiran kouluttamiseen opastavaan videoon olivat kasassa.

Kasvattajana oli mukava seurata tätä hienosti toteutettua projektia toivoen, että taival menee hyvin. Kuulumisia matkan varrella vaihdettiin tiuhaan puhelimitse ja videoin. Välissä sain olla mukana kuvauksissa.

Antti sitoutui hommaan 100%sti ja koulutti askel askeleelta Ukkoa siten, miten minusta saksanseisoja tuleekin kouluttaa. Myös Ukon ominaisuudet/ koulutettavuus sekä varhaiskypsyys/ kehittyminen eri osa-alueissa oli varsin sovelias maaperä videon onnistumisessa. Ukosta kehkeytyi varsin tekokas metsästyskoira, jolla on metsästetty kaikkea mahdollista riistaa. Ukolla on taidoistaan myös näytöt kokeista KVA arvon verran. Ukolla on jälkeläisnäytöistään SSK kultainen jalostus palkinto, kuten on veljellään Eelikselläkin.

Vuodet vierii ja Eino sisarineen tulee noin viikon päästä 9 v ikään. Einon emä ”Reetta” täyttää pian 12 vuotta. Reetalla on tuo yksi pentue, mistä Ukkokin on lähtöisin. Reetan jälkeläisiä on maailmalla nyt kolmessa polvessa, yhteensä 116 kappaletta. Odotan innolla jatkumoa näistä Reetan ja jälkeläistensä alta olevista koirista. Mieleiseni käyttöominaisuudet, ainekset yhteistyöhön ohjaajan kanssa ja kova riistainto kestävyyden kera ovat niissä varsin mukavalla mallilla. Illalla pitääkin kaivella video naftaliinista ja fiilistellä Ukon ja Antin touhuja.

Kiitos Antti ja Arttu!

Pankaahan video tilaukseen. Artulta löytyy myös laaja kokoelma muita ainutlaatuisia erävideoita joka lähtöön ja makuun.

https://www.videosara.fi/

Video on myynnissä Antin yrityksen kautta:

https://www.korpimetso.com/product/1643/pennusta-seisojaksi-koulutuselokuva