5.11.2022 Brunontytön Lakka alias Hilla ja Markku Männikkö saavuttivat kolmannen VOI1 palkinnon (kaer FP VOI1 89p) Lumijoella. Tuomarina kokeessa toimi Jukka Rohkimainen. ”Hilla” oli Brunontytön kennelin 7. KVA kasvatti.

Pudotetun fasaanin nouto

Paljon Onnea ihan super huippuparille Markulle ja Hillalle taustajoukkoineen!
Erään arvostamani tuomarikollegan sanoin: ”käyttövalion arvo on korkein arvo mitä mannermainen kanakoira voi saavuttaa, siihen kannattaa pyrkiä ja sitä saavutuksesta saa nauttia ylpeydellä”.
Voin lämmöllä allekirjoittaa tämän toteamuksen ja toivon, että myös kasvatuksessa säilyy yhtenä tavoitteena kasvattaa koiria, joiden ominaisuudet riittävät tavoittelemaan tätä arvoa.
Toivon tulevaisuutta ajatellen hartaudella myös sitä, että kyseinen arvo, ja sen kavaljeerina kulkeva kanakoirametsästyksen etiikka yhdenlaisena tavoitteena, (vaikka sitä KVA arvo – titteliä ei tosissaan haluaisi tavoitellakaan), jaksaisi myös tulevaisuuden harrastajia motivoida kouluttamaan koiriansa asiaan kuuluvalla tavalla – unohtamatta sitä, että ilman kanakoiralla metsästystä sitä huippukoiraa ja kanakoiran todellista arvoa tässä lajissa ei ole, eikä tule.